Arktisk sjamansirkels råd

Arktisk sjamansirkels forening ble startet på initiativ av rådsmedlemmene Erena Rhöse, Nadia Fenina og Hege Dalen. Rådet kan bestå av inntil 12 tillitsvalgte sjamaner fra det arktiske området. Arktisk Sjamansirkel råd er foreningens sakkyndige omkring åndelige spørsmål, og er også de som representerer Arktisk Sjaman sirkel forening i offentlig sammenheng, utfører felles seremonier og ritualer på vegne av sirkelen på områdene sirkelen er engasjert.

Erena Rhöse

«Jeg er hedret av å være med i Arktisk Sjamansirkels råd for å medvirke for en felles kjærlighets takknemlighet til Moder Jord. Hun er mitt allt. Jeg har Moder Jord som min viktigste læremester. Dette er min mening om livet, jeg er her med moderen for å elske henne.»
Erena Rangimarie Rhöse er en stor seremonimester og healer som bruker sangen for å kommunisere med Moder Jord og vårt forhold til henne. Hennes navn betyr flygende, fredsstjerne på maori-språket. Hun er Vannsjaman, Tohunga wai wiaora Arohanui fra Aotearoa (New Zealand), og er høvdingedatter av Ngati Kahungunu, Ngai Tahu, Raukawa og medlem av kongefamilien fra Waikato-stammen. Hun bor sammen med sin svenske mann i Sverige, men reiser regelmessig til New Zealand.
Erena er bærer av stammens kunnskap og Doctor of Maori Traditional Medicine. Erena er blitt invitert til mange land for å holde tale og foredrag som talskvinne for jordens minoriteter og urfolk. Noe som har ført til invitasjoner og møter med blant annet med Paven, Amrita Nanda May fra India og Dalai Lama. Hun har holdt foredrag i religion og vært gjestforeleser på Karlstad Universitet i øko-filosofi/ekosofi.

I hele Norden er hun kjent, også i de samiske samfunnet, som en stor healer og sjaman. Gjennom hennes enorme kunnskap, klarsynthet og kjærlighet har hun gitt mange samer kraft og selvtillit til å styrke sin åndelige kulturarv.

Erena mener man ikke kan arbeide med retten til land og vann, uten å ta tak i den åndelige delen av det hele. Vi ER naturen vi har rundt oss.

Francis Joy

Francis Joy har et postdoktorat ved Arctic Center, University of Lapland, Rovaniemi med fagene komparativ religion, europeisk historie og religionsvitenskap. Han har fått publisert vitenskapelige artikler om samisk sjamanisme og forholdet mellom sjamanisme og forhistorisk bergkunst.

Francis er Holistisk terapeut, sertifisert utøver i soneterapi og Masterlærer i Reiki.

«Jeg har vært involvert i druidtradisjonen i 23 år og fra 1996 som healer. Siden jeg bor i det arktiske landskapet prøver jeg å finne en kobling mellom druiden og arbeidet jeg gjør ved universitetet. Spesielt bergkunsten har vært viktig. Jeg prøver å synliggjøre sjamanismen, så den ikke forsvinner inn i stillhet. Det er fortsatt mennesker som praktiserer sjamanistisk arbeid. Arbeidet til Eirik Myrhaug Myrhaug Partapuoli med ritualer for de fire himmelretningene og koblingene mellom økologi og land er viktig. Bli fri til å utøve sjamanisme. Bli fri fra forfølgelsen fra da romerne invaderte druidene. Den åndelige øvelsen er knyttet til landet. Det er en kolonihistorie som har funnet sted. Hvis jeg kan bruke ferdighetene mine til å styrke mennesker, stiller jeg til tjeneste».